Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Sjoa River Festival 2009

22. heinäkuuta 2009

Sjoa River Festival 2009

Miten tiivistää koko viikon festaritapahtumat tapahtumat yhteen tarinaan? Luultavastikin siten että tästä yhdestä tarinasta tulee erittäin pitkä selostus... Internet-yhteydet ovat siis palanneet leiriimme, toivon mukaan tänä kesänä ei tule enään ukkoskuuroja!

Pidemmittä puheitta - Sjoa River Festival järjestettiin nyt 13. kertaa, tosin ensimmäistä kertaa sitä olivat järjestämässä Strie Strömmerin kaverit. Itse olin mukana järjestelyissä ja odotan jo innolla ensi vuotta! Tästä kerrasta jäi käteen paljon hyviä kokemuksia, joitakin huonoja, ja iso kasa ideoita ensi kesälle.

Festivaalien ohjelma oli pitkälti melontapainotteista, ohjelmaa löytyi niin kilpailuiden kuin opastutettujen jokireissujen ja klinikoiden muodossa. Kilpailut potkaistiin käyntiin keskiviikkona freestyle-kisoilla, jotka jouduttiin viime tingassa siirtämään uuteen kisapaikkaan vedenkorkeuksien vaihteluiden takia. Kilpailut käytiin siis Skjåk-aallolla ja Suomen melojat olivat jälleen kerran hyvin edustettuna. Itse olin kisaan erittäin tyytyväinen, Norjan Mariann vei (jälleen kerran) voiton, mutta "henkisesti" kisa meni omalta kohdaltani hyvin, ja pystyin tekemään ne liikkeet mitä nyt osaan hyvin tehdä.

FREESTYLE TULOKSET / NAISET
1. MARIANN SAETHER (NO)
2. SATU VÄNSKÄ-WESTGARTH (FIN)
3. SILJE SKORVE (NO)

FREESTYLE TULOKSET / MIEHET
1. TYLER CURTIS (CAN)
2. MATT TIDY (UK)
3. AAPO HALONEN (FIN)

Keskiviikko ilta jatkui hilpeissä tunnelmissa legendaarisissa "Pimp 'n' ho" juhlissa, joiden jälkeen torstai menikin sitten monen kohdalla hieman hitaammalla vaihteella. Päivän päätapahtumana olivat aika-ajot lauantain Sweet Rumble-boatercross kisaa varten. Miehistä itse boatercross kilpailuun mukaan pääsivät 16 nopeinta melojaa, naisista kaikki, eli kaikki kahdeksan.

Ula-extreme kilpailu heräsi näillä festivaaleille monen vuoden talviunien jälkeen henkiin ja oli itselleni koko viikon kohokohta. Kilpailu käydään Ula-joen jyrkällä slaidi osuudella, jossa on yhden pienen ja kahden ison slaidin jälkeen vielä ennen maalilinjaa vesiputous. Varsinkin tuo viimeinen vesiputous toi kisaan jännitystä, vesiputouksen alusta on vasemmalta puolelta erittäin kivinen ja suurin osa kilpailijoista pyrki välttämään kivikkoon joutumista. Kuitenkin kisassa nähtiin erittäin mielenkiintoisia laskulinjoja...

ULA XTREME / NAISET
1. MARIANN SAETHER (NO)
2. MONICA GOKEY (USA)
3. SATU VÄNSKÄ-WESTGARTH (FIN)

ULA XTREME / MIEHET
1. MARTIN VOLLEN (NO)
2. LEE ROYLE (UK)
3. SIMON WESTGARTH (UK)

Satu lähtemässä laskemaan toista slaidia

Lähestymässä vesiputousta
Simon & hyvä laskulinja viimeisessä putouksessa
Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä - Sweet Rumble boatercross Sjoa-joen Åmot-osuudella lauantaina. Boatercross kilpailuissa idea on sama kuin esim. motorcross kilpailuissa: monta kilpailijaa aloittaa samaan aikaan, ja se kuka on ensimmäisenä maalissa on voittaja. Åmot on siitä täydellinen boatercross-kisapaikka että mitä vain voi tapahtua ennen maalia. Eli se kilpailijia joka on saanut täydellisen lähdön ei välttämättä olekaan se joka ensimmäisenä koskettaa maalilinjaa. Omalla kohdallani lähtö ei onnistunut täydellisesti. Eikä se maalilinjalle tulokaan. Olin neljästä melojasta viimeisenä laskemassa kilpailuradan viimeistä koskea. Olin koskessa erittäin hyvällä linjalla, mutta edellä menevä laskija kaatui edessäni ja jäi surffailemaan honttoon ylösalaisin. Sen sijaan että olisin aggressiivisesti puskenut hänen ylitseen ja selvinnyt toisena maaliin (eli mennyt läpi seuraavalle kierrokselle), otinkin alitajuntaisesti muutaman taaksepäin vedon melalla ja se linja oli sitten siinä... Seuraavassa boatercross-kisassa täytyy muistaa jättää kohteliaisuus kotiin ja laittaa hieman enemmän aggressiivisuutta ja uhoa peliin. :) Kisaa oli kuitenkin mahtava katsoa, ja ensi vuonna otetaan uudestaan!

SWEET RUMBLE / NAISET
1. MONICA GOKEY (USA)
2. SILJE SKORVE (NOR)
3. LOWRI DAVIES (UK)

SWEET RUMBLE / MIEHET
1. MORTEN EILERTSEN (NO)
2.HONZA LASKO (CZE)
3. DAG SANDVIK (NO)

Ja kuten jo aikaisemminkin mainitsin, festivaalit onnistuivat hyvin niin säiden, ihmismäärän, kilpailuiden ja ohjelmankin kohdalta. Vielä(kin) leirissä tosin riittää festivaalien jälkeistä siivousta ja järjestelyä joten aivan vielä ei pääse "lomailemaan"...

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu