Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Koskien kohinaa Soca-joella

11. huhtikuuta 2009

Koskien kohinaa Soca-joella

Vaikka kuvat kertoisivatkin enemmän kuin sanat, kamera on jäänyt luvattoman usein kotiin joelle lähtiessä. Luvattoman usein tarkoittaen aina, paitsi eilen ja tänään! Helposti tulee ajateltua että ehtiihän sitä kuvaamaan myöhemminkin, melomassa kun tulee käytyä ainakin kerran päivässä. Ja niistä isoimmista kuohuista ei kuva-aineistoa tietenkään ole. Mutta ehkä tämä saadaan lähitulevaisuudessa korjattua.

Slalom-radan alkua Trnovo ob Socissa.
Viime päivinä olemme vierailevien tähtien kanssa kolunneet vaihtelevilla kokoonpanoilla oikeastaan kaikki Soca-joen melottavat pätkät Kobaridin ja Bovecin lähistöllä. Melojien elämä on Soca-laaksossa tehty mahdollisimman helpoksi - kaikki joen melonnan lähtöpaikat (put-in) ja joelta poistumispaikat (take-out) on merkitty selkeästi kylteillä baja-majoineen ja ylläpidettyine polkuineen ja pysäköimisalueineen. Toki tästä lystistä ja palvelusta saa maksaakin, tänään voimaan astuu kesäkauden melontalupamaksut. Kovasti kukkaro ei kuitenkaan lupamaksuista kevene, yhden päivän lupalappu maksaan vajaat 1,70€, ja viikon ja kuukauden lipuilla päivän hinta on vielä huomattavasti halvempi.

Tronovo 1, eli slalom-radan alku. Kaikki put-in ja take-out paikat on merkitty jokikartoilla. Tämän helpommaksi melomaan lähtemistä ei voisi tehdä!

"Otona"-melontapätkän alkuun päästäkseen joutuu tekemään ensin hieman työtä, kajakin kantamista jyrkännettä alas riittää. Käy hyvin urheilusta! Mutta vaiva on kyllä sen arvoinen.

"Klassikko" - melontapätkä Serpenica 2:sta Trnovo ob Sociin. Hieman kesämmällä veden väri muuttuu tuosta latte-turkoosista kirkkaan turkoosin ja sinisen eri sävyihin.

Näinkin voi käydä! Oranssin kajakin omistaja uiskenteli jo onnellisesti rannalle, kajakin jatkaessa matkaansa saattokulkueessa vielä hetken.

Silta Trnovo ob Socissa merkkaa Slalom-radan alkua. Toimipa silta tuossa eräänä vuonna myös hääseremonian "kirkkokäytävänä", itse toimenpiteen tapahtuessa sillan toisella puolella.

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

huhtikuuta 11, 2009 6:54 ip. , Blogger Yaelian kirjoitti...

Heippa Satu!Löysin tänne ruokablogi kautta, jonne olit ilmoittautunut lukijaksi. Mielenkiintoista lukea millaista on Sloveniassa:-)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu