Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Turku - Tukholma - Norja

1. kesäkuuta 2009

Turku - Tukholma - Norja


Matka Tukholmasta läpi Ruotsin ja kohti Norjaa sujui huomattavasti sujuvammin kuin tuo Kirkkonummi-Turku väli. Onneksi. Kukaa nyt karttaa tarvitsisi... Olo oli ihanan vapaa ajellessani ilman kiirettä auringonpaisteessa, ja ensimmäisen 400 kilometrin aikana tuntui siltä että olisi mukavaa jos matka vaan jatkuisi ja jatkuisi. Ihanuuteen sisältyi kevyt aamiainen aurinkoisella pienen ravintolan terassilla, yhtä kevyt lounas nurmikolla istuskellen, edelleen auringossa, ja kilttien ruotsalaisten viranomaisten pystyttämät varoituskyltit aina ennen liikennekameroita. Iloinen yllätys oli myös juuri ennen Norjan rajaa Charlottenbergissä oleva ostoskeidas, ei sillä että tarvitsisin mitään, mutta tauko oli paikallaan ja urheilukaupathan pitää aina käydä katsastamassa! Tämä varmaankin jäänteitä edellisestä työstäni...

Norjan puolella tahti muuttui. Nopeusrajoitukset: 50-80 km/h. Liikennekameroita: paljon, ja yleensä strategisesti erinomaisissa paikoissa eli pitkien suorien tai heti ohituskaistojen jälkeen. Liikennettä: paljon, varsinkin asuntovaunuja ja rekkoja. Matkamusiikki: iPodin sanoessa sopimuksensa irti euroviisu 2009 hittejä norjalaisilta kanavilta. Nälkä: kova!

Yritin saada takaisin kiinni aamupäivän tunnelmasta ja päätin pysähtyä Elverumissa pitsalla, jälleen terassilla auringossa istuskellen ja kirjaa lueskellen. Helpotus oli tosin vain hetkittäinen, täydelläkään mahalla asuntovaunujen perässä körröttely siinä vaiheessa kun ajaminen ei enää tippaakaan kiinnosta ei vain toimi! 

Tämä autoko täynnä...? Tunnelmakuvaa takapenkiltä. Jonne matkustajia ei olisi siis edes mahtunut...


Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

kesäkuuta 01, 2009 10:04 ip. , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihanan leppoisalta matkantekosi vaikuttaa (niitä karavaanareita lukuunottamatta tietenkin, mutta karavaanarihan on kaikkien kaveri). Osaatko sanoa kuinka paljon noita rajanylityspaikkoja on Ruotsin ja Norjan välillä?

 
kesäkuuta 04, 2009 2:12 ip. , Blogger Satu Vänskä-Westgarth kirjoitti...

Heissan!

No ihan nautittava reissu se oli vaikka loppumatkaa kohti alkoikin jo ajaminen vähän rasittamaan :)

Ruotsin ja Norjan väliltä noita rajanylityspaikkoja löytyy vaikka kuinka paljon, määrää en uskalla edes arvioida. Käytännössä kaikki tiet jotka ylittävät rajan, ovat "vapaasti käytettävissä". Eli mitään varsinaista rajavalvontaa rajoilla ei pahemmin ole, tai en itse ole ainakaan siihen törmännyt.

Suosittelen kyllä tuota tietä nro 61 joka menee Arvikan ja Charlottenbergin läpi, päätyen Norjan puolella Kongsvingeriin. Tämä siis siinä tapauksessa että urheilu / urheilulliset vaatteet on sydäntä lähellä. Charlottenbergistä löytyvästä "outlet" myymälästä teki kyllä mahtavia löytöjä, mahtavilla hinnoilla! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu