Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Freestyle MM-kisat: TORSTAI

27. elokuuta 2009

Freestyle MM-kisat: TORSTAI

"Wheels and wave"


Suomen joukkueen puolituntinen harjoitusvuoro oli tänään vasta illalla, joten päätimme Simonin kanssa lähteä aamusta Berniin (kuva yllä) katsastamaan paikallista alamäkipyöräilypaikkaa. Pienen navigaattoriseikkailun johdosta päädyimme ensin pakullamme vuoren päälle katsastamaan maisemia.


Lopulta kuitenkin löysimme Gurteniin johtavalle "hissille" / rautatieasemalle.Ja ei muuta kuin pyörät kyytiin ja noin 5 min matka vuoren laelle.


Kuten monet muutkin asiat Sveitsissä, alamäkipyöräilypaikka on hyvin organisoitu. Heti juna-aseman ulkopuolelta löytyvät selkeät reittikartat ja infot paikan alamäkipyöräilytarjonnasta.Erittäin nopeasti tosin kävi selväksi että tänään ei ehkä ollut se oikea päivä alkaa alamäkipyöräilyuraa. Reitti alkoi jyrkähkösti hyvin kapeana ja muokkaisen polkuna, ja siitä selvittyäni päätin siirtyä suosiolla "jalkakäytävälle". Ehkäpä juuri MM-kisojen alla ei ole järkevää testata pysyykö sitä pystyssä jyrkillä metsäpoluilla vai ei... Jalankulkijoille lähinnä tarkoitettu tiekin oli kuitenkin itselleni tarpeeksi haastava ja hauskaa oli! Huomenna testaamaan Thunin lähistöllä olevat helpommat reitit!


Pyöräily-urakan jälkeen päätimme palata eilen löytämällemme uimarannalle Spietziin, joka on Thunista vähän vielä eteenpäin kohti Interlakenia. Keskellä Bernia Aare-jokea ylittäessämme meitä kohtasi kuitenkin hauska näky - jokea pitkin kellui jatkuvasti ihmisiä yksin, kaksin tai isoissa ryhmissä! Aare-joen virtaama on kohtalaisen voimakas, joten ihmiset liikkuivat vauhdilla kohti alavirtaa. Osalla kellujista oli mukana kuivasäkki missä oli ilmeisestikin heidän kuivat vaatteensa, toisilla mukana oli erilaisia rantaleluja tai kumilauttoja, ja monilla ei mukana ollut mitään. No ei muuta kuin paku parkkiin, ja hyppäsimme itsekin jokeen. Kelluimme noin kilometrin matkan ja kävelimme sen jälkeen takaisin autolle. Jälleen hauska kokemus! :) Ja kellua voi kuulemma koko kaupungin läpi!Suomen treenit olivat kuuden maissa illalla, ja tänään aalto oli jonkin verran purkavampi kuin eilen. Kuvia ei jälleenkään ole, koska hovikujaa (=Simon) videoi päivän treenit. Joukkueenjohtaja Mikko varmaankin lisäilee kuvia taas www.freestylemelonta.com sivuston puolelle. Aallon kanssa oli ollut päivän mittaan ongelmia, ja huomenna onkin joukkueenjohtajien ylimääräinen tapaaminen. Järjestäjältä Simon kuuli että tiedossa on jotain ongelmia, luultavastikin myöskin aaltoon liittyen... Siitä kuitenkin enemmän huomenna.

Tämänpäivän treenit menivät minulla jo paremmin, bluntit alkavat löytyä, vaikkakin tipuin aallolta aina aivan liian vauhdilla. Nyt ei muuta kuin nukkumaan ja muutaman tunnin päästä ylös Jonnan kanssa treenaamaan kolmen maissa yöllä...

Omaa vuoroa on hyvä odotella katsomon alla... (kuvassa ei Suomen joukkue)

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu