Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Päivä lammaspaimenena

10. toukokuuta 2010

Päivä lammaspaimenena


Ennen kuin jatketaan Kreikan kuulumisilla niin pikainen päivitys tämän päivän työrupeamasta - lammaspaimenena! Oli tullut aika siirtää naapurimme lampaat rehevämmälle niitylle ja minä lupauduin innoissani apulaiseksi. Tehtävänäni oli kulkea joukkion perässä ja varmistaa että kukaan lampaista ei lähtisi yksinään seikkailemaan. Helppo homma, kaikki käyttäytyivät hyvin ja käytännössä en oikeastaan tehnyt muuta kuin räpsinyt kuvia matkan varrelta.

Alkuunsa tosin osalle porukasta oli hieman epäselvää mihin suuntaan lähteä... mutta tielle päästyään lampaat pistivät menemään oikein vauhdilla. Rado, lampaiden omistaja huuteli heitä (=niitä) hidastamaan tahtia aina aika ajoin ja yllätyksekseni lampaat näyttivät tottelevan omistajaansa.


Vajaan kilometrin päässä sijaitsi niitty numero kaksi mihin tämä lammaslauma jätettiin. Ja leipä maistui siinä määrin että ruokkiessa oli hieman ruuhkaa... Rado muuten tunnistaa kaikki lampaansa, ja pystyy kertomaan koska kukin on syntynyt ja muuta faktaa yksittäisistä lampaista. Ihan hyvä saavutus, yhteensä lampaita on 50-60 kappaletta.  En huomannut kysyä tarkkaa määrää ja yrityksistä huolimatta laskeminen oli hieman haastavaa...


Ennen kylään paluuta kävimme vielä niityllä numero kolme mistä löytyi loput parisenkymmentä lammasta. Lampaita ei näkynyt tai kuulunut kun saavuimme paikalle, mutta Radon kutsumana ne tulivat vauhdilla mäkeä alas. Enpä ole ennen nähnyt lampaiden ottavan vastaavia spurtteja, veikeä näky!


Pienimmät lampaista olivat vain muutaman päivän ikäisiä ja tämä kaikista pienin oli syntynyt vuorokauden sisällä. Huomaa mahasta roikkuva "napanuora"!


Ja jos nyt vielä sen verran jatkaisi eläinaiheella että aikaisemmin mainitsemani aasi ei ole vieläkään synnyttänyt, syynä pieni laskuvirhe. Ehkä tällä viikolla... Mutta nyt on aika lähteä laskemaan lampaita, seuraavalla kerralla taas vähemmän eläinpainotteisesti!

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu