Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lillehammer päivässä

3. heinäkuuta 2010

Lillehammer päivässä

Omassa mielessäni Lillehammer on aina ollut yksi Norjan suurimmista kaupungeista. Vähän niin kuin Turku tai Tampere koti-Suomessa. Onhan siellä kilpailtu olympialaisten merkeissä ja Oslon lentokentältä (Gardemoen) kaupunkiin pääsee suoralla junayhteydellä. Asiaa tarkemmin tarkastellessa osoittautui kuitenkin että kaupungissahan on vain vajaa 30,000 asukasta. Ja kaupunkien suuruusjärjestyksessä Lillehammer sijoittuu vasta 30. hujakoille. Eli ei se sittenkään ole mikään ihan kovin suuri metropoli.

Lillehammer valikoitui päiväretken kohteeksi osittain lähellä sijaitsevan Hafjellin  alamäkipyöräilykeskuksen vuoksi, osittain täältä Sjoalta käsin kätevän ja lyhyehkön kahdeksankymmenen kilometrin ajomatkan takia.

Lillehammerissa on perinteisesti tullut käytyä joko kavereita moikkaamassa tai elokuvissa. Tällä kertaa päätimme kuitenkin kiertää myös muutamia Lillehammerin nähtävyyksiä ja nauttia kesäpäivän tunnelmista kaupungin keskustassa ja rannalla. Emme kuitenkaan olleet mitään kovin hyviä turisteja, muutamassa kohteessa tuli käytyä ulkopuolella mutta sisälle asti emme päässeet.

Kierros alkoi Lillehammerin olympialaisten keskuspaikasta "Olympia Parkenista". Aurinkoisista maisemista oli niin mukava nauttia mäkitornien juurella että emme raaskineet siirtyä sisätiloihin varsinaiseen olympialaismuseoon. Sadan kruunun eli noin kahdentoista euron pääsymaksu ei olisi tosin kukkaroa pahemmin keventänyt. Lisätietoja Olympia Parkenista: www.olympiaparken.no.

Päätimme jatkaa auringosta nauttimista Lillehammerin keskusta kaduilla. Lillehammer on juuri mukavan kokoinen, autolla kaupungissa ei oikeastaan tee mitään koska kävellen tai pyörällä pääsee helposti paikasta paikkaan. Ja lähialueisiin Hafjelliin ja Hunderfosseniin kulkevat kaupungin kesäbussit useamman kerran päivässä.

Lillehammerin pääkatu on rauhoitettu täysin jalankulkijoille ja kesäisen iltapäivänä katu kuhisi elämää. Paikalliset ystävämme ovat aina valitelleet Norjan ympärivuotisen kahvilakulttuurin puutetta. Kesäaikaan terassit ja pikkukahvilat kuitenkin houkuttelevat janoista ohikulkijaa!Jos kaupunkiin haluaa tutustua pyörällä, omaa fillaria ei tarvitse kuljettaa mukana. Pääkadun varrelta pyöränvuokraus onnistuu edullisesti.

Siinä vaiheessa kun kaupungin kuhina alkoi käymään hermoille, rannalle ei onneksi ollut pitkä matka! 
Eli kaiken kaikkiaan leppoisa päivä. Jos Lillehammerin varsinaiset nähtävyydet ja aktiviteetit kiinnostavat kannattaa tsekata Lillehammerin matkailusivut

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu