Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Vielä synkkenee

25. heinäkuuta 2010

Vielä synkkenee

Jos haluat piristystä päivään jätä tämä postaus lukematta. Mietin pitkään mainitsenko edes asiasta mutta jos kesäkoti on Sjoa-joen varrella niin asiaa on vaikea ohittaa. Neljä ihmistä kuoli eilen kumilautta/katamaraani onnettomuudessa Sjoalla. Kyseessä oli joen yläosuus, ja joenpätkä mitä ei yleensä melota millään vesipelillä. Kyseessä oli ryhmä ukrainalaisia turisteja jotka olivat lomansa loppuvaiheessa. Syy miksi he päätyivät tälle jokiosuudelle eivätkä ymmärtäneet nousta vesiltä pois on epäselvä.

Surullista ja traagista. Ja vielä surullisempaa on että vastaavanlaisia onnettomuuksia sattuu aina muutaman vuoden välein näillä seuduilla. Olisikin aina tärkeää joelle lähtiessä tietää tarkkaan mitä joki tuo tullessaan. Tämä on tärkeää varsinkin "turisti-melojille". Koskimelojat ovat yleensä erittäin hyvin selvillä jokien vaikeusluokituksista ja mahdollisista vaarapaikoista. Ehkä jossain vaiheessa Norjan suosituimmille turisti-joille saadaan vastaavat kyltitykset kuin esimerkiksi Sloveniassa; näin jokien vesillelähtö- ja poistumispaikat, sekä vaarapaikat olisivat selkeästi merkittynä.

Ja täytyy tunnustaa että oma oloni oli eilen illalla helpottunut. Sain ensimmäisen puhelinsoiton Lillehammeriin onnettomuudesta alkuiltapäivästä. Melontakeskuksessa on venäläisiä asiakkaita katamaraanien kanssa ja pitkälle iltaan asti oletuksena oli että kyseessä oli tämä ryhmä. Päivä meni vältellessä toimittajien soittoja ja keskustellessa pelastusryhmän kanssa. Netistä löytyneet kuvat onnettomuuspaikasta selvensivät asiaa, kuvan kumilautat eivät olleet asiakkaidemme lauttoja. Ja lopulta sain heiltä myös tekstiviestin että kaikki oli kunnossa. Huh! Tämä ei tietenkään tee onnettomuudesta yhtään vähemmän traagisempaa, mutta henkilökohtaisesti asia on helpompi käsitellä kun kyseessä eivät olleet ihmiset joiden kanssa olin istunut iltaa nuotion ääressä.

Ei tästä sen enempää, Norjan ja hieman myös Suomenkin tiedostusvälineistä löytyy onnettomuudesta lisätietoja (faktat vain vaihtelevat). Tavoitteena on että ensi viikolla liikutaan iloisemmissa ei-melonnallisissa merkeissä!

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu