Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kranjska Gora

25. helmikuuta 2010

Kranjska Gora

Parin päivän visiittimme Kranjska Goraan ei alkanut lupaavasti. Pakettiautoon oli pakattuna mukaan hiihtovarusteet, uima-asut ja makuupussit. KG:ssä satoi taivaan täydeltä vettä ja hiihtoreitit eivät kartalla näyttäneet kovinkaan inspiroivilta. Ladulle oli kuitenkin lähdettävä, palkintona hiihtoretken päätteeksi odotti nimittäin visiitti paikalliseen kylpylään! Ja onneksi lähdimmekin, ei kulunut kauaa kun pilvet katosivat ja tilalle tuli sateenkaari auringon vielä jakaessa viimeisiä säteitään.

Kranjska Gora sijaitsee Slovenian aivan luoteisimmassa kulmassa, meiltä noin 80 kilometrin ajomatkan päässä. Se on varsinkin tunnettu talviurheilumahdollisuuksistaan ja paikallisessa rinteessä onkin pidetty alppihiihdon maailmancupin kilpailuja. Ja muutaman kilometrin päästä keskustasta sijaitsee Planica, jossa Suomenkin mäkimiehet hyppäävät maaliskuun MC-kisassa. Testasimme reissulla pakettiautomme talvileiriytymismahdollisuudet ja ainakin pienessä pakkasessa autossa tarkeni nukkua erittäin mukavasti. Roadtrippin' here we come!

Eilen hikoilimme vielä aurinkoisilla laduilla kevätkeleissä, kohtahan täällä pitää lähteä hiihtämään vain T-paidassa! Mukava yllätys löytyi Slovenian ja Italian rajalta - pieni Peltosen ja Rex:n myyntiin keskittyvä putiikki jota pyörittivät entiset Slovenian maajoukkuehiihtäjät. Sukset saatiin huollatettua pikkurahalla sillä aikaa kun istuskelimme pihalla aurinkotuoleissa ja joimme paikallista makeaa teetä. Palvelusta täysi kymppi!

Ja niille jotka pelkäävät että tämä blogi on muuttumassa täysin maastohiihto-blogiksi, rauhoittavana tietona se että huomenna suuntaamme kohti Rosenheimia ja melontafilmifestareita. Matkalla olisi tarkoitus tutustua muutamiin lähialueen hiihtokeskuksiin, ja tällä kertaa rinteisiin latujen sijasta. Joellekin olisi tarkoitus selvitä lähipäivinä... Katsotaan mitä sitä saa tunnit päivissä riittämään! :) 

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu