Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Doctor, doctor!

7. maaliskuuta 2010

Doctor, doctor!

Lääkärille lähtemisessä on aina oma kynnyksensä. Ja ulkomaille tullessa tuo kynnys sen kuin kasvaa. Aina ei edes ole kyse siitä että ei itse saisi lähdettyä terveyskeskukseen, vaan myös kieli- ja kulttuurierot vaikeuttavat valkotakkisten läheisyyteen pääsyä. Vai mitä mieltä olette tämän lähikylämme terveyskeskuksen aukioloajoista? Nämä kaikki lappuset löytyvät keskuksen etuovesta, joka aina minun saapuessani paikalle on lukossa.


Ja kerran aikaisemmin löydettyäni itseni terveyskeskuksen sisätiloista kohtasin seuraavan pulman;  missään ei ole respaa, mitä teen!? Tuskastuneena kävelin kylämme kaupantädin puheille joka ohjasi minut hieman isompaan lähikylään mistä löytyy 24h lääkärin vastaanotto. Ja sain ohjeet myös siitä mitä ovea koputtamalla löydän lääkäreitä vartioivat sairaanhoitajat.

Tästä viisastuneena ja uusi Eurooppalainen sairaanhoitokortti taskussani lähdinkin kohti Tolminia. Tuota Kelasta ilmaiseksi saatavaa (ja mm. netin kautta tilattavaa) korttia ei voi muuta kuin suositella Euroopassa matkustaessa. Lääkärillä käynnistä kukkaro keveni kahdella eurolla ja korvalääkkeet lähtivät apteekista mukaan neljällä! Hieman on tosin vielä epäselvää miksi korvatippani osoittautuivat käyttöohjeita tutkiessani silmätipoiksi...

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu