Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kesäinen Slovenia

12. elokuuta 2010

Kesäinen Slovenia

Kesäinen Slovenia = Slovenia vilkkaimpana turistiaikana = täysin uusi kokemus! Yli kolmekymmentä astetta lämmintä (aivan kuin Suomen kesä!), auringonpaistetta, ihmiset ottavat aurinkoa ja uiskentelevat Soça-joessa. 


Kumilautat saapuvat ilman asiakkaitaan lopetuspaikalle, kyydissä vain opas. Asiakkaat uivat maihin. On vaan niin kuuma! 


Kuumana päivänä on hyvä ihailla kuohuvia vesiputouksia - kaukaa... Vesiputouksen juuri ja juuri erottaa  alla olevasta kuvasta. 


Mutta kuka saikaan idean lähteä haikkaamaan ylös putoukselle keskellä päivää?? Suosittelen kyllä Boca-putoukselle kiipeämistä, näkymät ovat upeat ja putous saa alkunsa salaperäisesti kallion sisältä. Putouksen yläpuolella on hyvä täyttää vesipullot ja virkistyä kylmässä vedessä, kunhan vaan ei liukastu ja liu'u alas veden mukana kun se katoaa lipan yli kohti laaksoa. Mutta yli kolmenkymmenen asteen helteessä kannattaisi ehkä vain ihailla putousta etäämmältä ja lähteä kiipeämään vasta illan viiletessä tai aamuvarhaisella! :) Ja tiedoksi - Boca-putous löytyy Kobaridin ja Bovecin välimaastosta, suunnilleen puolivälistä matkaa (pienen) päätien varrelta. 

Tiedossa on aikainen aamuherätys joten ei muuta kuin paikallisittain hyvät yöt; Lahko noč! Tämä viikko menee valokuvamallin työssä Palm Equipment Europen mukana, kuvaamme mm. ensi vuoden melontavarusteita, koskikajakkeja, "sit on top" paatteja ja erilaisia retkikajakkeja Soça-joella, läheisillä järvillä ja merenrannalla. Toivottavasti säämiehet ovat olleet väärässä ja perjantaista eteenpäin ei sataisi kaatamalla vettä pitkälle ensi viikkoon asti... Blogi-päivityksia tulee sitä mukaa kun ehdin ja jaksan, viikon ohjelmassa taitaa olla kello kuuden herätykset ja muutenkin kova tahti. Mutta ei voi valittaa, mahtava porukka ja ihana paikka! Miten tulinkaan löytäneeksi Norjasta töitä, eihän täältä raaski lähteä pois...

Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

elokuuta 12, 2010 6:48 ap. , Blogger Liisa kirjoitti...

Wau, mitkä maisemat. Sinä se pääset ihan paraatipaikoilla kuvaamaan!! Vaikka varmasti rankkaakin on välillä. mutta varamsti unohtumattomat reissut.

Mukavaa kun bloggaat kuulumisia.

 
elokuuta 12, 2010 7:58 ap. , Blogger Tuula kirjoitti...

Kylla siella on hienoa!!!

 
elokuuta 16, 2010 4:24 ip. , Anonymous Katja of Skimbaco kirjoitti...

Mahtavat maisemat!! Odotan innolla että nähdään ensi viikolla!!

 
elokuuta 16, 2010 11:30 ip. , Blogger Satu Vänskä-Westgarth kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Siinä kävi vähän niin kuin pelkäsinkin, ei tässä ole pahemmin nettiin ehtinyt kertomaan omia kuulumisia ja lukemaan muiden...

Liisa & Tuula - on kyllä ollut aivan mahtava reissu! Pitkiä päiviä, joihin on kyllä mahtunut odottelua välillä auringonpaisteessa ja välillä vesisateessa :)

Katja - kyllä, ensi viikkoa odottaessa! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu