Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Rondane kuvina

4. elokuuta 2010

Rondane kuvina

On aina mielenkiintoista kuulla ihmisten elämänvalinnoista ja urapoluista, varsinkin silloin kun valinnat eivät ole seuranneet sitä kaikkein perinteisintä kaavaa. Löysimme mieheni kanssa alkukesästä lähikaupunkimme Ottan ostokeskuksesta hollantilaisen Art van Rietin valokuvanäyttelyn. Ja selvennykseksi - Otta on pieni, vajaan kolmentuhannen asukkaan "kaupunki"ja näyttely ostoskeskuksessa tarkoittaa käytännössä valokuvien esilläoloa ostarin käytävillä.

Mieheni mietti parhaillaan mitkä olisivat sopivat palkinnot hänen yrityksensä sponsoroimalle Gene17 Ula Extreme kisoille jotka järjestettiin Sjoa River Festivaalien yhteydessä. Vastaus löytyi ostoskeskuksen seinältä.

Tapasimme Artin ja hänen vaimonsa heidän kotonaan Sjoan kylän yläpuolella olevalta vuorelta. Niin ylhäältä kuin tietä pitkin vain pääsee. He ovat asuneet Norjassa nyt muutaman vuoden. Molemmat jättivät taakseen menestyksekkäät uransa Hollannissa, möivät talonsa ja omaisuutensa ja muuttivat Norjaan. Art valokuvaa ja hänen vaimonsa kehystää kuvat sekä työskentelee Rondanen kylpylässä. He ovat myös tiiviisti mukana alueen matkailun kehittämisessä. Suurten tilipussien ja "perinteisen urakehityksen" sijasta tärkeintä heille ovat nyt pitkäaikaisten unelmien toteuttaminen paikassa mistä he ovat aina haaveilleet. Mukava muistutus siitä että vaikka nyt olenkin palaamassa takaisin työelämään, irtiottoja voi tehdä uudestaan vielä myöhemminkin... :)

Artin taiteeseen voi tutustua hänen nettisivuillaan. Art myös järjestää valokuvauskursseja mm. Rondanen kansallispuiston maisemissa.

Tunnisteet:

4 kommenttia:

elokuuta 04, 2010 12:22 ip. , Blogger Karkki kirjoitti...

Wau! Tosi hienoja! Ja uskomattoman hyvä idea palkinnoksi, tuollaisen tekisi itsekin mieli voittaa :D Ja aivan mielettömän ihana tarina myös siitä, että unelmia voi ja on mahdollista seurata.. :)

 
elokuuta 04, 2010 10:14 ip. , Blogger Satu Vänskä-Westgarth kirjoitti...

Kuvat ovat vielä upeampia printattuina, näyttävät melkein maalauksilta. Mieheni ilmoitti että hän oli jo tilannut meille taulun tuparilahjaksi uuteen kotiin. Jee! :)

 
elokuuta 05, 2010 1:04 ip. , Anonymous Jori kirjoitti...

Toi ylänkö on suosikkini myös, silmä lepää silmänkantamattomiin. Onneksi on matkalla Atnalle&Setningalle jos leiri Sjoa:lla.

 
elokuuta 06, 2010 1:27 ip. , Blogger Satu Vänskä-Westgarth kirjoitti...

Jep, ihan älyttömän kaunis paikka! Täytyisi joskus vaan jättää kajakit kotiin ja käydä tutustumassa paikkaan jalkaisin... :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu