Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Freestyle MM-kisat: SUNNUNTAI

7. syyskuuta 2009

Freestyle MM-kisat: SUNNUNTAI

Legendoja, finaalit, poliisin kynsissä

Freestylemelonnan MM-kisojen lähestyessä loppuansa kaupungin kadut aallon lähettyvillä olivat muuttuneet yleiseksi leirintäalueeksi...

Ja vaikka aurinko lämmittikin kisapaikkaa heti aamusta alkaen, syksy on selvästikin tulossa koska aamulla minä en ainakaan tarjennut ulkona ilman toppatakkia ja pipoa. Toisilla tosin päällänsä olivat vain shortsit ja T-paita. Mutta minkäs sille voi kun on tottunut pohjoismaiden trooppisen ilmastoon Norjassa vietetyn kesän jälkeen.

Monien vielä nukkuessa pois "hävijöiden" juhlien väsymystä, aallolla pääsivät surffailemaan legendat. Toisin sanoen jo kilpailu-uransa päättäneen ex-mestarit. Aamuauringosta aallolla nauttivat mieheni Simonin lisäksi mm. Saksan Olli Grau ja viisinkertainen slalomin MM-mestari Richard Fox.

Simon blunttaa

Olli testaa "old school" liikkeitä

Finaalit olivat kaiken kaikkiaan kutkuttavan jännittävät, enkä tässä ala käymään yksityiskohtaiseti finaalien tapahtumia. Aivan mahtavia suorituksia nähtiin kuitenkin kaikissa sarjoissa ja ennakkosuosikit meloivat odotusten mukaan ja veivät voiton. Naisten sarjan voitti USA:n Emily Jackson, hänen miehensä Nick Troutmanin viedessä miesten sarjan kultamitalin. Emilyn isä Eric "EJ" Jackson oli miesten sarjan toinen, ja Emilyn pikkuveli Dane toi kotiin hopeamitalin JR miesten sarjasta. Superperhe!? Alla muutamia kuvia finaaleista. Tarkempia tunnelmia ja tuloksia voi lukea mm. näiltä sivuilta:
Juniorinaisten hopeamitalisti Sandrine Hornhardt ja ylivoimainen kultamitalisti Nouria Newman voittosurffissa


Juniorimiesten kultamitalisti & ennakkosuosikki Jason Craig lentää

Emily Jacksonin vakuuttavat suoritukset veivät voittoon

Iltapäivästä katsomossakaan ei tarvittu enään toppatakkia ja pipoa...

Miesten kultamitalistin Nick Troutmanin surffeja katsoessa ei voinut todeta muuta kuin "WAU!"

Kuinka monta miestä mahtuu aallolle?

Heti kisojen jälkeen kävimme Simonin kanssa pressitoimistossa päivittämässä Palm:n blogin (linkki blogiin kuvien yllä), jonka jälkeen vuorossa oli pikavisiitti vanhassa kesätyöpaikassani Interlakenissa. Väsyineinä ajelimme kohti veljeni kotipaikkaa Luzernissa. Noin 200m ennen määränpäätämme heräsin unilta siihen että pysähdyimme tien varteen poliisien pysäyttäessä meidät. Paikalliset poliisit olivat tekemässä "bussien" kunnon (mm. jarrut) rutiinitarkastusta useiden vuorten ylityksissä tapahtuvien onnettomuuksien vuoksi. Joten ei muuta kuin seuraamaan sinilakkisia läheiselle katsastusasemalle.

Mielenkiintoista tarkastuksissa oli se, että kaikki paikalla olevat bussit (meidän "bussi" taisi olla ainut pakettiauto) olivat itäisestä Euroopasta. Ja Simonin kulkupelihän on myös Slovenian rekisterissä. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, meidän auton kanssa ei ollut mitään ongelmia joten pääsimme jatkamaan matkaa kotiin. Toisin kävi mm. Unkarilaisella turistibussilla; bussi jäi asemalle, en tiedä mitä nelisenkymmentä matkustajaa tekivät!? Mutta ei voi sanoa muuta kuin että aikas hyvä nakki kävi, näitä tarkastuksia tehdään kerran kuukaudessa klo 18-22.00. Meidät pysäytettiin vähän ennen kello kymmentä juuri kotiovella. Heh!

Tunnisteet:

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu