Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Lentämisen ilot

3. lokakuuta 2010

Lentämisen ilot

Päivän ensimmäisellä lennolla vieressäni istuva matkustaja joutui turvautumaan paperipussin apuun heti lennon alkuminuuteilla. Lahjoitin hänelle omankin paperipussini ja yritin sen jälkeen siirtyä nukkumatin valtakuntaan blokkaamalla päättäväisesti hajuaistini. Uneksiessani Intian auringosta en voinut todeta muuta kuin että tästä ei voi tie viedä kuin ylöspäin, muutakin kuin kirjaimellisesti.

Lennon laskeutuessa huomasin muutamaa riviä edessäni istuvan Notting Hill- leffan "Spiken" eli Rhys Ifansin. Muistaako kukaan? Mies muistutti livenäkin kovasti roolihahmoaan (tai roolihahmo miestä).

Ensimmäinen etappi matkalla oli Lontoon Heathrowin lentokenttä ja terminaali numero viisi. Päätin unohtaa tuntemani halveksunnan terminaalia kohtaan syystä että British Airways ei enää kuljeta kajakkeja terminaalin matkalaukkuhihnojen takia, ja tutustua terminaalin avoimin silmin. Ihastuin kovin ainakin terminaalin ruokatarjontaan. Lentokenttäruuan ei tosiaankaan tarvitsisi olla valmiiksi sellofaaniin pakattuja sämpylöitä tai puolilämpimiä croisantteja.Vai miltä kuulostaisi Gordon Ramsay:n kokkien kokkaama ruoka pikaisella lentokenttäpysähdyksellä? En tiedä minkä verran ärräpäät ovat keittiössä Gordonmaiseen tapaan lentäneet, mutta ruoka oli herkullista. Nam! Matkaan voi muuten ostaa myös "lentokoneruokapakkauksia" jos oma lentoyhtiö ei tarjoile lennolla ruoka-annoksia.Ja pieni vinkki terminaalin läpi matkaaville; varatkaa runsaasti aikaa! Matka ykkösterminaalista kohti numero vitosta kesti reilun puoli tuntia. Ja viidennen terminaalin sisälläkin matka lähtöportille vei noin kaksikymmentä minuuttia. Tunnin vaihtoajat saa siis ihan suosiolla unohtaa vaikka British Airwaysin lentovarausjärjestelmä kovasti yrittikin tarjota lentoja tunnin vaihtoajalla.

Loppuun pieni p.s. Olen nyt siis Intiassa, jiihaa! Tämän viikon hehkuttelen Intian kuulumia jos ehdin näkemään muutakin kuin hotelleja ja kokoushuoneita. Palailen blogissani Irlantiin kuitenkin vielä ensi viikolla, ei tuota vihreää saarta voi ihan vain Guinness-tuopin kuvalla sivuuttaa!

Tunnisteet: ,

4 kommenttia:

lokakuuta 03, 2010 8:26 ap. , Blogger Tuula kirjoitti...

Hyvaa matkaa Intiaan!!!

 
lokakuuta 03, 2010 11:05 ap. , Blogger Liisa kirjoitti...

Wautsi, Intiassa!! olenko vähä kade?;)

 
lokakuuta 03, 2010 2:04 ip. , Blogger Heli kirjoitti...

(Teoreettinen) tunnin vaihtoaika millä tahansa isommalla kentällä voi olla aika vähän. Muutama vuosi sitten Kööpenhaminassa ehdin juuri ja juuri juoksemalla seuraavaan koneeseen. Ensimmäinen lento oli myöhässä ja vaikka lähtö- ja tuloportti olivat samassa terminaalissa, ne olivat aivan terminaalin vastakkaisissa päissä.

Toivottavasti ehdit nähdä vähän maisemiakin Intiassa ollessasi!

 
lokakuuta 03, 2010 4:14 ip. , Blogger Satu Vänskä-Westgarth kirjoitti...

Tuula & Liisa, kiitoksia! Vaikka Liisa ei kovin kade kannata olla, aikas lailla työntäyteinen viikko tästä on tulossa. Mutta onhan tämä silti hienoa, jännää & uutta, hi hii... :)

Heli - totta puhut! Silti aina välillä elättelen toivoa että muka ehtisi. Tänään ehdittiin jo kiertelemään kaupunkia, huomenna voikin sitten keskittyä töihin.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu